Efficiënt energie besparen: plan van aanpak

Plan van aanpak
Vraagt u zich af of er ook in uw bedrijf energie nutteloos verloren gaat en of het de moeite van de investering loont om daar iets aan te doen? Neemt u gewoon even contact met ons op. We maken dan een afspraak voor een vrijblijvend bezoek. Tijdens het bezoek gaan we controleren of er een potentieel is om energie te besparen.
 

Alleen rendabele besparingen

Wanneer we een potentieel identificeren om uw energieverbruik daadwerkelijk te verlagen dan stellen we een besparingsplan op, op maat voor uw bedrijf. We maken immers alleen een besparingsplan wanneer de mogelijke besparingen echt rendabel zijn voor uw bedrijf en zichzelf op een korte, rendabele periode terugbetalen. Hoe snel dat precies is, hangt een beetje af van project tot project. Sommige investeringen betalen zichzelf terug in enkele maanden, voor andere aanpassingen duurt dat langer. Het zullen in ieder geval interessante, rendabele investeringen zijn, zowel op korte als lange termijn. Omdat we altijd werken met kwaliteitsproducten, zal de nieuwe installatie minstens 15 tot 20 jaar up-to-date blijven. Dat is in elk geval vele malen langer dan de terugbetaaltijd van uw investering. Uw besparingsplan is zo opgevat dat we de aanpassing met de grootste besparing als eerste uitvoeren. Daarna volgen de andere projecten in volgorde van rendabiliteit of belangrijkheid.

Een probleem aanpakken

Encon werkt niet met standaardoplossingen. Voor we u een aanpassing voorstellen, maken we een gedetailleerde analyse van de juiste situatie in uw onderneming. Onze engineeringsafdeling zoekt een antwoord op volgende vragen: welk verbruik kan vermeden worden?, welke oplossingen vragen het minst onderhoud?, welke technieken en systemen zijn het goedkoopst in verhouding tot hun opbrengst?, Welke aanpassingswerken dienen uitgewerkt te worden?, etc… De mogelijke risico’s worden zorgvuldig geanalyseerd. Op basis van deze studiegegevens kunnen we een ontwerp maken waarna u precies weet wat er moet gebeuren, wat de aanpassing zal kosten en welke opbrengsten u ervan mag verwachten.

Een probleem oplossen

Bij Encon ontvangt u niet alleen een studierapport met een gedetailleerde analyse en het ontwerp van de aanpassingen. We bieden onze klanten een totaaloplossing: we zorgen ervoor dat de oplossing op de juiste manier bij u wordt geïnstalleerd. U kunt daarvoor kiezen uit twee manieren van uitvoering: of we werken via contracting of u maakt gebruik van ons projectmanagement. In het eerste geval nemen we alle opvolging en verantwoordelijkheid van u en uw diensten over. In het andere geval begeleiden we u en uw medewerkers bij de toewijzing en opvolging van de werken.

Qfor Kmo portefeuille