In de kijker

16 april 2019

Een jaar echte Apeldoornse schone stroom

Een jaar echte Apeldoornse schone stroom

Een jaar geleden op 13 april 2018 werd door Over Morgen en Encon de stekker van Zonnepark Apeldoorn in het elektriciteitsnet gestoken. Sindsdien heeft het park ruim 3.850.000 kWh aan energie opgeleverd. Voldoende om gedurende het hele jaar 1.100 huishoudens van stroom te voorzien. Dit is stroom die onze lokale partner energiecoöperatie deA afneemt en levert aan huishoudens in Apeldoorn.

Hernieuwbare elektriciteit

In mei 2018 draaide de 11.078 zonnepanelen direct al overuren. Met 626.193 opgewekte kWh was dit de beste maand van het park tot nu toe. In totaal heeft het park al gezorgd voor een besparing van 2.370.550 kg CO2, of gelijk staat aan het compenserende effect van 547.050 bomen. Hier is wethouder Sandmann van de gemeente Apeldoorn heel blij mee: "We hebben een enorme opgave als het gaat om het energieneutraal maken van Apeldoorn. Daar hebben we partners voor nodig, zoals Over Morgen, Encon en deA, die een jaar geleden al zonnepark Apeldoorn aansloten. Initiatieven als deze maken Apeldoorn mooier en schoner."

De toekomst

Het afgelopen jaar hebben we veel bezoekers bij het zonnepark gehad. Veel mensen waren geïnteresseerd in onze aanpak en het resultaat. We zijn blij dat we met Zonnepark Apeldoorn ook anderen inspireren om bij te dragen aan een duurzame wereld. Voor meer informatie kunt u terecht op www.zonneparkapeldoorn.nl
Terug naar overzicht

Qfor Kmo portefeuille