In de kijker

11 december 2014

Maars Partitioning Systems bespaart 70% op verlichting.

Maars Partitioning Systems bespaart 70% op verlichting.

Intelligent lichtsysteem ontworpen en geleverd door Encon zorgt voor aanzienlijke besparing

Maars heeft recent twee verlichtingsprojecten uitgevoerd op twee verschillende afdelingen. Encon Nederland heeft de verlichtingsprojecten ontwikkelt, ontworpen en gerealiseerd. Doel: betere verlichting voor de medewerkers aan een lager energieverbruik en tevens lagere onderhoudskosten. Dit past helemaal binnen de MVO ambitie van Maars.

Encon is specialist in het opsporen van rendabele energiebesparingen bij bedrijven en helpt bedrijven bij produceren van duurzame energie. Encon heeft dit verlichtingsproject ontwikkelt, ontworpen en geleverd. Het betreft een intelligent verlichtingssysteem dat werkt op basis van daglichtsensoren. De lampen kunnen individueel worden ingesteld, hebben een langere levensduur, lagere onderhoudskosten en verbruiken aanmerkelijk minder energie. “Het dimmen van de lampen op basis van het aanwezige daglicht en de juiste verlichtingstechnologie zorgt voor een energiebesparing van 70%” vertelt general manager Encon Nederland Ad Verbaas.

Maars GreenLight Partner

Encon is door het GreenLight-programma van de Europese Commissie erkend als ‘GreenLight main endorser’. GreenLight is een programma van de Europese Commissie waarin bedrijven en instellingen zich vrijwillig tegenover de Europese Commissie verbinden om hun oude verlichting te vervangen door energiezuinigere lampen en armaturen. Voorwaarde is wel dat de investering zichzelf terugverdient door een lagere energiefactuur en dat de lichtkwaliteit minstens even goed of verbeterd is.

In het kader van het Europese GreenLight project heeft Encon na de realisatie van het project, Maars voordragen als GreenLight Partner en Maars heeft ook het certificaat ontvangen. GreenLight partners mogen het GreenLight-logo gebruiken in hun communicatie.

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met:

Maars: Harriët Bos - 0341 465 475 of h.bos@maars.nl. www.maarslivingwalls.com

Encon: Ad Verbaas via 088 - 111 0600 of ad.verbaas@encon-energy.nl. www.encon-energy.nl
Terug naar overzicht

Qfor Kmo portefeuille