In de kijker

07 april 2015

Recticel Kesteren bespaart 50% op verlichting zonder investering.

Recticel Kesteren bespaart 50% op verlichting zonder investering.

Inesco maakt het mogelijk dat bedrijven onmiddellijk geld verdienen aan energiebesparende maatregelen zonder dat ze zelf moeten investeren.

Recticel heeft recent de opdracht getekend voor een groot verlichtingsproject voor een afdeling binnen de productielocatie Kesteren. Encon heeft het verlichtingsproject ontwikkelt, ontworpen en realiseert op korte termijn deze verlichtingsinstallatie. Inesco financiert deze verlichtingsinstallatie. Doel: betere verlichting voor de medewerkers met lager energieverbruik en tevens lagere onderhoudskosten. Dit past helemaal binnen de MVO ambitie van Recticel.

Esco constructie

Inesco behoort net zoals Encon tot The Energy Group. Inesco is een Esco bedrijf. Esco staat voor Energy Service Company.

“Deze ESCo constructie bestaat uit het uitvoeren en financieren van het verlichtingsproject. Door deze investering daalt het energieverbruik direct na oplevering van het project (zie nevenstaand figuur) en daardoor ook de energiefactuur. Met deze besparing wordt de nieuwe installatie afbetaald. Na afbetaling is Recticel volledig eigenaar van de installatie en bespaart verder door de lagere energiefactuur.” vertelt general manager Encon Nederland Ad Verbaas. Op deze manier ontzorgt Encon Recticel volledig, zowel op financieel vlak als operationeel.

Peter van Doorn, Managing Director Recticel Kesteren: “Niet alleen de kosten dalen drastisch: het verbruik halveert en de dus ook de CO2 uitstoot van deze lichtinstallatie. Zo draagt ook Recticel haar steentje bij tot een beter leefmilieu, waarbij zij haar ecologische voetafdruk vermindert.”

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met:
- Recticel: www.recticel.nl
- Encon: Ad Verbaas via 088 - 111 0600 of ad.verbaas@encon-energy.nl.
Terug naar overzicht

Qfor Kmo portefeuille