In de kijker

27 mei 2020

Complementaire samenwerking Encon en Prowind bij zonnepark Broekstraat

Complementaire samenwerking Encon en Prowind bij zonnepark Broekstraat

In de zomer van 2018 maakten Encon en Prowind tijdens een rondleiding georganiseerd door Encon op Zonnepark Apeldoorn kennis met elkaar. We raakten met elkaar in gesprek over het proces rondom de omgevingsvergunning en de verschillende zon-PV-technieken bij zonneparken. Encon en Prowind bleken elkaar goed aan te vullen en een gemeenschappelijke visie te hebben. We willen beiden impact realiseren door middel van opwekking van duurzame energie, waarbij we respectvol omgaan met mens, dier en milieu. De pragmatische technische kennis van Encon en de projectmanagementkennis van Prowind vormen een sterke combinatie.

Prowind vroeg Encon daarna hen te begeleiden bij zonnepark Broekstraat in Voorst (19 MWp). Voor Prowind is het hierbij belangrijk om rekening te houden met de wensen van omwonenden en een rendabel project te ontwikkelen voor toekomstige medeaandeelhouders. Op basis van deze uitgangspunten is het ontwerp door Encon opgesteld. In februari van dit jaar zijn alle vergunningen voor het zonnepark onherroepelijk verklaard.

De goede samenwerking tussen Encon en Prowind resulteert tijdens de aanbesteding van het zonnepark in zeer korte doorlooptijd vanwege een goed georganiseerd tenderproces. Encon adviseert en begeleidt Prowind tijdens het gehele aanbestedingsproces. Dit proces is nu in volle gang; binnenkort selecteren en contracteren we definitief een aannemer.

Over Prowind BV:

Prowind initieert en realiseert burgerprojecten voor duurzame energieopwekking. Dat doet Prowind op basis van actieve participatie, waarbij ze op professionele, flexibele en transparante wijze samenwerkt met alle belanghebbenden en respectvol omgaat met mens, dier en milieu.  Meer informatie over de projecten en het team van Prowind vindt u op: Prowind.com
Terug naar overzicht

Qfor Kmo portefeuille