Verstandig energie produceren: Plan van aanpak indien u zelf investeert (B2B)

Plan van aanpak
Het kiezen van de juiste installatie is erg moeilijk. Niet in het minst omdat er heel wat technische aspecten bij komen kijken. Welk is de meest aangewezen techniek, hoe maakt u een keuze uit het snel veranderende aanbod en hoe bent u zeker van uw opbrengst? Wij helpen u bij het bepalen van uw ideale project. Neem gewoon even contact met ons op. We maken dan een afspraak voor een vrijblijvend bezoek. Tijdens het bezoek gaan we controleren welke investeringen voor u interessant zijn.

Investeringsplan

plan van aanpak - zelf investeren by Encon
Een duurzaam energieproject voor Encon is in essentie een financieel product. Hierbij is de investeringskost in combinatie van de garantie van het financieel rendement op lange termijn het belangrijkste punt dat gewaarborgd dient te worden. Om deze reden starten we in de eerste fase met een investeringsplan met een overzicht van de mogelijke technieken waar uw bedrijf kan in investeren.
Bij de uitvoering van het project starten we met een haalbaarheidsstudie en onderzoeken we welke opties rendabel zijn. Op basis daarvan kunt u kiezen afhankelijk van een aantal parameters (totale opbrengst, rendement, totale kostprijs, …). Welke optie u ook kiest, u kunt in ieder geval zeker zijn van het resultaat. Is de beslissing genomen, dan maken we voor u een detailontwerp dat resulteert in een lastenboek. Het lastenboek wordt gebruikt in de onderhandelingen met de mogelijke leveranciers en moet u de best mogelijke voorwaarden garanderen.

Hulp bij de administratieve afhandeling

Bij de productie van hernieuwbare energie komt er ook administratief werk kijken. Wij zijn vertrouwd met de administratieve afhandeling en brengen alles voor u in orde. We zorgen er bovendien voor dat uw leveranciers via, de door Encon ontworpen overeenkomsten, aan u worden gebonden. Deze overeenkomsten garanderen onder andere uw energieopbrengst, waardoor het risico voor u nagenoeg tot nul wordt herleid.

Controle van onderhoud

We plaatsen zelf geen installaties, maar volgen de bouw en oplevering wel voor u op. Eens de installatie operationeel is, kunnen we het onderhoud voor u opvolgen. Indien u dit wenst, kunnen we zelfs de productie van op afstand monitoren en onmiddellijk ingrijpen als dat nodig moest zijn.

Hernieuwbare energiescan

Indien er meerdere potentiëlen zijn om te investeren in duurzame energie dan stellen we een hernieuwbare energiescan op. Een hernieuwbare energiescan geeft een overzicht van de alternatieve technieken die in aanmerking komen voor de verlaging van uw energieverbruik. Enkele voorbeelden zijn zonne-energie, houtverbranding, windenergie, warmtekrachtkoppeling en warmtepompen. Hierbij krijgt u steeds een globaal overzicht van de kosten en baten. Bovendien wordt voor elke techniek de haalbaarheid aangegeven.

Qfor Kmo portefeuille